VEELGESTELDE VRAGEN

 

Je hebt je droomjurk gevonden maar je vertrouwt niet volledig op het Belgische weer? In het breiatelier van Lotte vind je de warmte die je zoekt.

In het atelier van Lotte Van Huyck kan je terecht voor uniek bruidsbreigoed. Ze biedt gepersonaliseerde sjaals aan en beschikt over een vaste collectie met een gilet, bodywarmer en stola’sDe vaste collectie wordt geproduceerd in een Belgische breifabriek. 

De sjaals ‘op maat’ worden op ambachtelijke wijze, op de handbreimachine, gemaakt met hoogwaardige, Italiaanse garens in het Gentse brei-atelier.. Zowel de bruid als iedereen die zijn feestoutfit wil vervolledigen kan terecht in het atelier.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens een afspraak in de showroom bespreek je het ontwerp die jouw trouwoutfit helemaal compleet maakt.

Lotte adviseert je over garenkwaliteit, kleur en textuur. In het atelier wordt er enkel met hoogwaardige garens zoals alpaca, mohair en kasjmier gewerkt. Zo kan je zeker zijn van een kwalitatief, uniek stuk, dat je zelfs na je trouwdag nog lang kan dragen.

Hoe lang op voorhand moet ik contact opnemen?

Het is best om pas een afspraak te maken nadat je je trouwjurk gevonden hebt. Indien je nog niet beschikt over je trouwjurk, vraag een staaltje van de stof en breng dit mee. Zo kan er perfect afgestemd worden op de kleur en textuur van je kleed.

Twee à vier weken na afspraak in de showroom kan je je sjaal ophalen in het atelier.

Prijs

Een prijs van een sjaal op maat bedraagt 349 euro. Kies je voor een breisteek waarvan de breitijd erg lang is of wil je een hele specifieke kleur, dan betaal je 399 euro voor je sjaal.

De prijzen van de vaste collectie liggen tussen de 169 en 269 euro.

Waar kan ik het atelier van Lotte vinden?

Het atelier van Lotte Van Huyck is gelegen in Gent (Raas van Gaverestraat, 9000 Gent)

Hoe moet ik mijn sjaal wassen?

Indien je sjaal niet vuil werd tijdens je trouwdag hoef je deze zeker niet te wassen. Hang hem even buiten om te verluchten. Als je sjaal wel vuil is kan je hem in lauw water, met weinig wolzeep, wassen. Wring hem na het uitspoelen niet uit maar knijp het water er voorzichtig uit. Rol je sjaal nadien in een handdoek en druk zo het meeste water uit je sjaal. Leg je sjaal nadien plat te drogen op een wasrekje en zorg dat het weer een rechthoek wordt. Nadat je sjaal droog is kan je hem nog even stomen met het strijkijzer (ga er zachtjes over, zeker niet duwen op de wol). De stoom zorgt voor een goed vormbehoud (fixeren) en op deze manier verkrijg je opnieuw dat ‘fluffy’ effect als je voor een sjaal in mohair of alpaca koos. Was je sjaal niet te veel, enkel als het echt nodig is.

Hoe berg ik mijn sjaal op?

Je bewaart je sjaal best opgeplooid op een donkere plaats, in een kast is prima. Hang de sjaal niet op een kapstok, zo zal hij uitrekken. 

De dag voor je trouw kan je de sjaal best wel even openhangen om kreuken te laten verdwijnen. Je kan dit ook oplossen door hem even te stomen.

Heb je nog verdere vragen?

Stuur je vraag naar @lottevanhuyck.com en we proberen je zo snel mogelijk te helpen!