BEELDMATERIAAL PERSBERICHT

Hier vind je het beeldmateriaal van de nieuwe collectie ‘FRIOUL’

Alle beelden zijn gemaakt door Wouter Struyf

trui met borduursel trouw
stola sormiou
detail van gehaakte stola in zijde wol
stola gehaakt zijden draad
detail van gehaakte stola in zijde wol achterkant
bruidstrui Huveaune in baby alpaca en super kid mohair
boeken
trui Morgiret in baby alpaca en super kid mohair
bruidstrui cozanna met parels
gehaakte bruidstop Ivory detail
bodywarmer gehaakt in wol met parels

Collectie ‘Frioul’

Collectie

Lotte vond de inspiratie voor haar nieuwe collectie in een antiekwinkeltje in Marseille, tijdens een zomerreis in 2023. Ze vond er allerlei fijn gehaakte stoffen die voor haar het vertrekpunt vormden om deze oude technieken te herinterpreteren.

 Deze vormden de basis voor de ontwerpen met diverse brei-, haak- en borduurtechnieken.

Alle stuks van de collectie zijn dan ook vernoemd naar de stranden en Calanques in Marseille. Dit als een warme herinnering aan een mooie zomer.

Breien

De collectie bestaat uit verschillende sjaals en truien met focus op textuur en reliëf. “Deze collectie was voor mij een onderzoek naar hoe ik met verschillende breisteken, een bepaalde gelaagdheid in mijn ontwerpen kan krijgen. Dezelfde tekening kan er door verschillende breitechnieken of garens helemaal anders gaan uitzien”, aldus Lotte Van Huyck.

Dragen

Lotte Van Huycks signatuur kenmerkt zich door het feit dat je de truien of sjaals niet enkel op je trouwdag kan dragen maar evengoed combineert met je dagelijks garderobe.

Belgisch breigoed

De collectie is ontworpen in Gent, gebreid in Antwerpen. Deze bestaat uit 2 truien, 1 cape, 3 stola’s en 1 debardeur. Uniek is dat alle stuks uit de collectie gepersonaliseerd kunnen worden. “Wat dacht je van parels op je trui? Of de geborduurde initialen van jou en je geliefde?”  Maak een afspraak in Lottes atelier (Raas van Gaverestraat 18A, 9000 Gent).

Maak een afspraak via: www.lottevanhuyck.com

Meer informatie nodig?

Lotte Van Huyck knitwear

Raas Van Gaverestraat 18A

9000 Gent

hello@lottevanhuyck.com

0494/21.38.84